Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Οδηγίες ενόψει της έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης

 

Αγαπητοί Γονείς, σας ενημερώνουμε ότι:

·         Παύει να υφίσταται η υποχρέωση διενέργειας υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 για τους μαθητές και τις μαθήτριες κατά την προσέλευσή τους στις οικείες σχολικές μονάδες.

 ·         Οι μαθητές/τριες δεν υποχρεούνται να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr για τη δήλωση τακτικών εβδομαδιαίων ελέγχων – παρά μόνο στην περίπτωση που είναι στενές επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός ή εκτός σχολικού πλαισίου και πρέπει να δηλώσουν τα αποτελέσματα των προληπτικών διαγνωστικών και αυτοδιαγνωστικών ελέγχων στους οποίους πρέπει να υποβληθούν.

·         Εξακολουθεί η υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) για τους μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Η χρήση της προστατευτικής μάσκας γίνεται: α) στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, β) στους εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας και γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών/τριών. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. καθώς και στα μέλη του λοιπού προσωπικού στην τάξη και στην σχολική μονάδα αντίστοιχα αν δεν τηρούν την υποχρέωσή τους για χρήση της μάσκας. Η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική κατά την διάρκεια του φαγητού και κατά την διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης. Εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού, όπως η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός των χώρων, ο σχολικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού και η αποφυγή συγχρωτισμού.


Ο Διευθυντής του Σχολείου

Νικόλαος Χατζηιωάννου