Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση συμμετοχής στην καμπάνια COP26

 Ανακοίνωση συμμετοχής στην καμπάνια COP26

 

 

“Με αφορμή την 26η Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) που έγινε στη Γλασκώβη (31/10-12/11), η Twinkl (www.twinkl.gr) ξεκίνησε μια διεθνή εκπαιδευτική καμπάνια καλώντας τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε αρκετές χώρες του κόσμου να συζητήσουν στην τάξη για το πολύ σημαντικό ζήτημα της οικολογικής κρίσης.

 

Το σχολείο μας με πρωτοβουλία των τμημάτων της Β΄ τάξης εντάσσοντάς το στη Θεματική «Φροντίζω το Περιβάλλον»: Κλιματική αλλαγή - Φυσικές Καταστροφές, Πολιτική προστασία  θα συμμετάσχει στη διεθνή πρωτοβουλία «Draw Upon Earth - Ζωγραφίζοντας για τη Γη» προκειμένου οι φωνές των μαθητών μας να ενωθούν με αυτές των παιδιών σε όλο τον κόσμο καθώς έχει πολύ μεγάλη σημασία να ακουστούν οι σκέψεις και οι ανησυχίες της νέας γενιάς για την κλιματική αλλαγή και το μέλλον του πλανήτη.

 

Ουσιαστικά η συγκεκριμένη δράση θα ενθαρρύνει τα παιδιά να σκεφτούν και να ζωγραφίσουν τον ιδανικό τους κόσμο καθώς και το πώς πιστεύουν ότι θα είναι ο πλανήτης μας σε 50 χρόνια. Επίσης, θα αναζητήσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στις δύο εικόνες που θα δημιουργήσουν και στα πλαίσια της συζήτησης θα εκφράσουν τις σκέψεις τους για τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν σήμερα προκειμένου να αλλάξουν τα πράγματα! Στα παιδιά θα δοθούν πιστοποιητικά για τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή και τα έργα τους θα εκτεθούν στο Blog της Twinkl καθώς και στην ιστοσελίδα του σχολείου με το τέλος της δράσης!”