Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Δημιουργία Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων στην τοπική κοινότητα

Πρόσκληση  Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
        

Το Δημ. Σχολείο Παζινού καλεί σε  εκδήλωση ενδιαφέροντος όσους  γονείς και συμπολίτες το επιθυμούν για τη συγκρότηση ομάδας 20 ενδιαφερομένων με σκοπό τη δημιουργία Λέσχης Ανάγνωσης στην Τοπική Κοινότητα
       Οι ενδιαφερόμενοι, στο πλαίσιο της Λέσχης Ανάγνωσης θα συναντιούνται μία φορά το μήνα σε ένα δυομισάωρο βιωματικό-δημιουργικό εργαστήριο ανάγνωσης, αφού πρώτα γίνει η εναρκτήρια συνάντηση, η διερεύνηση των αναγκών και η γνωριμία των μελών της ομάδας.   
      Λίγα λόγια για τις Λέσχες Ανάγνωσης…
        Λέσχη Ανάγνωσης ονομάζεται μια ομάδα ανθρώπων που έχουν συμφωνήσει να συναντιούνται σε τακτά διαστήματα (συνήθως μία ή δύο φορές το μήνα) και να συζητούν για βιβλία που αποφάσισαν να διαβάσουν από κοινού. Η Λέσχη Ανάγνωσης αποτελεί ουσιαστικά μια παρέα με κοινό παρανομαστή κι επιδίωξη την ανάγνωση και τη συζήτηση. Λειτουργεί με απλό τρόπο αποσκοπώντας στην καλλιέργεια της σχέσης των μελών της με το διάβασμα, ενώ αποτελεί έναν ευχάριστο κι εποικοδομητικό τρόπο επικοινωνίας και μάθησης στον ελεύθερο χρόνο. Στο πλαίσιό της τα άτομα μπορούν να ασχοληθούν με διάφορα λογοτεχνικά είδη (μυθιστόρημα, διήγημα, ποίηση, δοκίμιο) ή να επιλέξουν μια συγκεκριμένη θεματολογία. Ενίοτε (αλλά διόλου υποχρεωτικά) προσκαλείται και ειδικός, συγγραφέας, κλπ.
       Ενδεικτικά αναφέρονται λέσχες που ασχολούνται με τη μαθηματική λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, τη γαστρονομία κλπ. Όλα εξαρτώνται απ’ τα ενδιαφέροντα των ατόμων…. 

 Εθελοντές Συντονιστές: Κατερίνα Χρυσάνθου, εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας του σχολείου
Ράνια Παπακωνσταντίνου, εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας  του σχολείου
Μιχαήλ Μαρία Δ/ντρια του σχολείου
Χώρος: Δημ. Σχολείο Παζινού
     Πληροφορίες-επικοινωνία και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου  2015
     Δημ Σχολείο Παζινού: κ. Μιχαήλ Μαρία, 28210-63500
      Κ. Κατερίνα Χρυσάνθου: 6983012230 από τις   5μ.μ-7μ.μ
Θα ακολουθήσει δεύτερη ανακοίνωση για την ημέρα και ώρα συνάντησης των μελών που θα συγκροτήσουν τη Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας