Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

 Αγαπητοί γονείς 

Βρισκόμαστε στο δεύτερο μήνα των μαθημάτων και δυστυχώς τα προβλήματα του σχολείου μας δεν τελείωσαν. Ενώ οι φορείς του Υπουργείου Παιδείας και η ίδια η Υπουργός διατυμπάνιζαν ότι με τους διορισμούς που έκαναν όλα θα ήταν έτοιμα να λειτουργήσουν στην εντέλεια, ενώ κατηγορούν εμάς τους εκπαιδευτικούς ότι δεν θέλουμε την αξιολόγηση γιατί φοβόμαστε, την ίδια στιγμή και ενώ βρισκόμαστε στις αρχές του Οκτώβρη, το σχολείο του Παζινού έχει έλλειμα 40 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα. Μας λείπουν 13 ώρες Αγγλικά, 11 ώρες Φυσική Αγωγή και 16 ώρες Εικαστικά. Τόσες είναι και οι ώρες που απαιτούνται για να λειτουργήσει το Ολοήμερο με τρία τμήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που το Ολοήμερο δεν λειτουργεί ακόμη. Επίσης μας λείπει και μία εκπαιδευτικός για να λειτουργήσει το Τμήμα Ένταξης. 

Για το Ολοήμερο τώρα επειδή ο αριθμός των μαθητών του αυξήθηκε κατά πολύ φτάνοντας τα 85 παιδιά, έχουμε ζητήσει, πριν ακόμη ξεκινήσουν τα μαθήματα, τη δημιουργία και τέταρτου τμήματος (ανώτερο όριο αριθμού μαθητών ανά τμήμα 25), με αποτέλεσμα να απαιτούνται 50 ώρες μαθημάτων εβδομαδιαίως για να λειτουργήσει το Ολοήμερο. 

Όλες αυτές οι ώρες που απαιτούνται έχουν ζητηθεί επανειλημμένως από το ΥΠΑΙΘ, μέσω της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων, αλλά το Υπουργείο Παιδείας δεν φρόντισε να καλύψει τα κενά . Για την εβδομάδα που μας έρχεται και μόνον γι' αυτήν, μας έχουν στείλει μία εκπαιδευτικό (δασκάλα) για να καλύψει κάποιες ώρες που μας λείπουν για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τουλάχιστον με εξάωρα. 

Από 4-10-2021 μέχρι και 8-10-2021 το σχολείο θα λειτουργεί μέχρι τις 1:15. Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν τους μαθητές κανονικά μετά το τέλος των μαθημάτων.