Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

 

Αγαπητοί γονείς

Το σχολείο μας θα λειτουργήσει από την Τρίτη 15-9-2020 και για την πρώτη εβδομάδα με το ακόλουθο ωράριο.
Υποδοχή μαθητών 8:00 – 8:15
Έναρξη μαθημάτων 8:15
Λήξη μαθημάτων 13:15 και αποχώρηση των μαθητών
Το ολοήμερο σχολείο δεν θα λειτουργήσει αυτή την εβδομάδα. Όταν ξεκινήσει η λειτουργία του, θα σας ενημερώσουμε.
Η μεταφορά των μαθητών θα ξεκινήσει από την Τρίτη 15-9-2020. Οι διαδρομές και οι στάσεις των λεωφορείων θα είναι ίδιες με τις περσινές. Θα αναρτηθούν όμως και στο Blog του σχολείου.
Μας έχουν στείλει μία μάσκα ανά μαθητή που θα μοιραστούν την Δευτέρα, οι υπόλοιπες μάσκες και τα παγουράκια όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, θα τα μοιράσουμε όταν μας τα φέρουν.
Μέσα στο χώρο του σχολείου δεν επιτρέπεται η παρουσία γονέων, ούτε κατά την προσέλευση των μαθητών, ούτε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου, ούτε κατά την αποχώρηση των μαθητών. Αν χρειαστεί θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διευθυντή.
Προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών
Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται από δύο εισόδους.
1) Την νοτιοανατολική είσοδο που είναι πίσω από το νέο κτήριο. Από εδώ θα γίνεται η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών που μετακινούνται με το μεγάλο λεωφορείο και των μαθητών που μεταφέρονται από τους γονείς τους.
2) Την ανατολική κεντρική είσοδο που είναι μπροστά στο παλιό κτήριο. Από εδώ θα γίνεται η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών που μετακινούνται με τα μικρά λεωφορεία.
Παρακαλούμε πολύ τους γονείς που μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, να μην παρκάρουν μπροστά στις εισόδους – εξόδους των μαθητών.
Χρήση της μάσκας
Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση των μαθητών, σε όλους τους χώρους του σχολείου, κατά την είσοδό τους στις αίθουσες όπου αναγκαστικά θα υπάρχει συνωστισμός και μέσα στις αίθουσες στη διάρκεια των μαθημάτων. Επίσης είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των μαθητών. Δεν είναι υποχρεωτική στη διάρκεια των διαλειμμάτων, κατά την ώρα της Γυμναστικής και για τα παιδιά του Ολοήμερου στη διάρκεια του φαγητού.
Τα παιδιά που μεταφέρονται με τα λεωφορεία πρέπει να φορούν τη μάσκα υποχρεωτικά μέσα στο λεωφορείο και να έχουν συγκεκριμένη θέση πάντα. Αν υπάρχουν αδερφάκια πρέπει να κάθονται μαζί.
Οι γονείς πρέπει να φροντίσουν να προμηθεύσουν τα παιδιά με περισσότερες από μία μάσκες σε περίπτωση που χαθεί ή λερωθεί η μία.
Όσα παιδιά εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, πρέπει οι γονείς τους να έρθουν στο σχολείο να το δηλώσουν προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Ολοήμερο
Στο ολοήμερο πρόγραμμα έχουν δημιουργηθεί τρία τμήματα μέχρι τις 15:00 και δύο τμήματα μέχρι τις 16:00 καθώς έχουν εγγραφεί 67 παιδιά. Το ζέσταμα του φαγητού στο ολοήμερο σχολείο δεν είναι μέσα στις υποχρεώσεις του εκπαιδευτικού (Αρ.Πρωτ.Φ.50/1169/149005/Δ1/23-09-2015/ΥΠΟΠΑΙΘ), αλλά και λόγω του COVID-19 δεν γίνεται να χρησιμοποιείται το φουρνάκι από πολλά χέρια, γι’ αυτό οι γονείς θα πρέπει να βάζουν φαγητό που μπορεί να τρώγεται κρύο.
Επικοινωνία σχολείου, εκπαιδευτικών - γονέων
Θα πρέπει να παρακολουθείτε το Blog του σχολείου γιατί η επικοινωνία σχολείου – γονέων θα γίνεται ηλεκτρονικά. Μόνο σε περίπτωση που χρειάζεται η υπογραφή σας θα δίνεται ενημερωτικό σημείωμα στους μαθητές. Επίσης για κάθε συνάντηση των γονέων με τον Διευθυντή και με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου θα πρέπει να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.
Όσον αφορά την ενημέρωσή σας από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων, θα γίνει μια πρώτη συνάντηση των γονέων κάθε τμήματος ξεχωριστά, σε απογευματινή ώρα που θα καθορίσει ο κάθε εκπαιδευτικός. Ενημέρωση στη διάρκεια του έτους θα γίνεται ατομικά σε κάθε γονιό, σε καθορισμένη ημέρα και ώρα από τον εκπαιδευτικό, πάλι όμως αφού προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία.

Δ.Σ. Παζινού
Τηλέφωνο: 2821063500
e-mail : dimpazichan@sch.gr
Blog : http://dim-pazinou.blogspot.com


                                                                                              Ο Διευθυντής του Σχολείου
                                                                                               και ο Σύλλογος Διδασκόντων