Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Προβολή ντοκιμαντέρ κινηματογραφικής ομάδας Δημοτικού Σχολείου Παζινού

Το Δημοτικό Σχολείο Παζινου για ένατη συνεχόμενη χρονιά, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που δημιούργησε στα πλαίσια των Σινεμαθηματων, με τη στήριξη και καθοδήγηση του Chania Film Festival .

Η ταινία αφορά τα σπήλαια της Κρήτης , τα οποία εκτός από την γεωλογική αξία τους, συχνά παρουσιάζουν παλαιοντολογικό, βιολογικό, αρχαιολογικό, ιστορικό, λαογραφικό, θρησκευτικό και φυσικά αισθητικό ενδιαφέρον.

Η κινηματογραφική ομάδα του Παζινου έκανε έρευνα, μίλησε με τους ειδήμονες του χώρου και φυσικά τα εξερεύνησε!!!

Σας περιμενουμε την Κυριακή, 20 /10,στο πνευματικό κέντρο Χανίων, όπου θα προβληθεί η ταινία μας"Εκ βαθέων μυστικά ", μαζί με άλλες μαθητικές ταινίες, από τις11 το πρωί ως το μεσημέρι στις2!!




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Αγαπητοί Γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας δεν είχε τοποθετηθεί εξ αρχής, εκπαιδευτικός για το μάθημα της Μουσικής (12 ώρες) και της Θεατρικής Αγωγής (8 ώρες). Ούτε τώρα με τις Β΄ τοποθετήσεις που έγιναν στις 12 και 13 Οκτωβρίου, έστειλαν από το Υπουργείο Παιδείας τους εκπαιδευτικούς αυτούς.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καλύπτονται οι ώρες τους (20 ώρες) στο πρωινό πρόγραμμα από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, οπότε δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά το Ολοήμερο. Δουλεύουν τρία τμήματα στο Ολοήμερο  και έχουν επιλεγεί οι μικροί μαθητές με το σκεπτικό ότι τα μεγάλα παιδιά μπορούν να μείνουν και μόνα τους στο σπίτι. Ο ανώτερος αριθμός μαθητών που μπορούμε να δεχτούμε είναι 75 για την 1η και 2η ώρα και 50 για την 3η ώρα.

Οι θέσεις που απομένουν είναι λίγες και δεν επαρκούν για όλους τους μαθητές της Ε΄ και  Στ΄ τάξης, γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσουμε με τους γονείς των τάξεων αυτών για να διερευνήσουμε κατά πόσο υπάρχει μεγάλη ανάγκη για το Ολοήμερο. Αν τα παιδιά θα είναι περισσότερα από τις θέσεις τότε θα γίνει κλήρωση.


Ο Διευθυντής του Σχολείου

Νικόλαος Χατζηιωάννου