Τρίτη 17 Μαΐου 2022

"Φροντίδα για το περιβάλλον"

 Κατά την διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς,υλοποιηθηκε μία πληθώρα εργαστηρίων δεξιοτήτων τα οποία και είχαν θεσμοθετηθεί από την παρούσα κυβερνητική ηγεσία. Στο πλαίσιο αυτών των διδακτικών προσεγγίσεων και συγκεκριμένα στην ενότητα "Φροντίδα για το περιβάλλον" η Δ τάξη δημοτικού επιδόθηκε σε μία σειρά δραστηριοτήτων  με κεντρική θεματική την αλλαγή του κλίματος. Με πρωταρχικά εργαλεία συγκεκριμένες θεατρικές τεχνικές και με παιγνιώδη χαρακτήρα οι μαθητές γνώρισαν για την κλιματική αλλαγή, το φαινομενο του θερμοκηπίου και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Παράλληλα καλλιεργήθηκε ένα κλίμα συλλογικότητας,  δημιουργικότητας και κριτικής σκέψης μέσα από τις ποικίλες δράσεις. Η οπτικοακουστική αυτή δημιουργία έλαβε μέρος σε πανελλαδικό διαγωνισμό στην ενότητα "Μαθητικές δημιουργίες" και με στόχο τη δράση για το κλίμα (Βravo schools) 


 Κοινοποιώ τον σχετικό σύνδεσμο για τον πανελλαδικό διαγωνισμό προκειμένου να μπείτε , να ψηφίσετε και να υποστηρίξετε την προσπάθεια των παιδιών και του σχολείου . Οι νικητές θα προμηθευτούν εξοπλισμό για την βελτίωση και αναβάθμιση της εκπαιδευτικής μονάδας. 

Μπαίνοντας στον παρακάτω ιστότοπο ψαχνετε και πατάτε το εικονίδιο που αναγράφει ψηφίζω και μετά βάζετε το e mail σας στο πεδίο που αναφέρει email . Μετά πατάτε enter και ολοκληρώνεται η διαδικασία.