Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Διευκρινίσεις σχετικά με τις διατάξεις για COVID-19

 Διευκρινίσεις σχετικά με τις διατάξεις για  COVID-19

Αγαπητοί γονείς

Τον τελευταίο καιρό σε τηλεφωνική επικοινωνία με γονείς έχω διαπιστώσει ότι έχουν δημιουργηθεί  ερωτηματικά σχετικά με την «Σχολική κάρτα για COVID -19» και με την  Δήλωση του αποτελέσματος του SELF TEST στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Από το συνδυασμό των νόμων, εγκυκλίων, αποφάσεων που υπάρχουν μέχρι σήμερα γίνεται αντιληπτό ότι οι μαθητές κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρέπει να έχουν μαζί τους τη «Σχολική κάρτα για COVID -19» ή εκτυπωμένη ή χειρόγραφη, αφού όμως έχει δηλωθεί υποχρεωτικά το αποτέλεσμα του τεστ στην πλατφόρμα edupass, ώστε να μπορεί να ελέγξει ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας τα αναγραφόμενα σε αυτήν, μέσω της λίστας αποτελεσμάτων που εκδίδεται από την πλατφόρμα.

Σύμφωνα λοιπόν τη σχετική νομοθεσία κανείς μαθητής δεν θα μπαίνει στην αίθουσα για μάθημα αν δεν έχει τη «Σχολική κάρτα για COVID -19» ή αν δεν έχει δηλωθεί το αποτέλεσμα του τεστ στην πλατφόρμα edupass, ή αν δεν ισχύουν  και τα δύο.

 

Παρακάτω υπάρχoυν δύο λινκ, το ένα με τίτλο Επιστολή προς τους γονείς για την ενημέρωσή σας για το θέμα αυτό και το άλλο με τίτλο Διευκρινίσεις σχετικά με τις διατάξεις για  COVID-19 όπου θα βρείτε όλη τη σχετική νομοθεσία.

 

Επιστολή προς τους γονείς

Διευκρινίσεις σχετικά με τις διατάξεις για  COVID-19


Ο Διευθυντής του Σχολείου

Νικόλαος Χατζηιωάννου