Τετάρτη 8 Απριλίου 2020


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Δ.Σ. ΠΑΖΙΝΟΥ

Αγαπητοί γονείς! Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στο μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων και παραχώρησαν πρόσβαση χωρίς χρέωση σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, δηλαδή στις σελίδες των πλατφορμών   https://eclass.sch.gr/ και https://e-me.edu.gr/  από σήμερα 08/04.

Οι πλατφόρμες έχουν ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ επομένως η είσοδος σε αυτές από όλους τους μαθητές του σχολείου είναι πλέον εύκολη και όλοι οι μαθητές του σχολείου έχουν κάνει εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση με δωρεάν internet.μέσω κινητού  smartphone.

Οι πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Δ.Σ. ΠΑΖΙΝΟΥ είναι ως εξής:
https://eclass.sch.gr/     για Α’, Β’, Γ’, Δ’ και Ε’ τάξεις, Τμήμα Ένταξης, Τμήμα ΖΕΠ, οι ειδικότητες της Μουσικής, Εικαστικών, Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών, Γαλλικών και Πληροφορικής όλων των τάξεων (εκτός από Θεατρική Αγωγή διότι η εκπαιδευτικός είναι σε άδεια κύησης) και οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης των τμημάτων Β2, Γ1, Δ1 και Ε2 .
https://e-me.edu.gr/     για ΣΤ’ τάξη και η εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης Δ2.
Συνεπώς, δεν θα αναρτηθεί ξανά εκπαιδευτικό υλικό στην ιστοσελίδα του σχολείου (αλλά στις θέσεις των τάξεων θα «μπει» η εκπαιδευτική τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας) και την Παρασκευή 10/04 θα λάβετε το τελευταίο εκπαιδευτικό υλικό  στα e-mails των γονέων για τις «διακοπές» του Πάσχα, που θα είναι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας. Μετά τις διακοπές του Πάσχα δηλ. την Παρασκευή 01/05 το εκπαιδευτικό υλικό θα είναι αναρτημένο μόνο στις πλατφόρμες, σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Από Δευτέρα έως Πέμπτη θα γίνεται η ανατροφοδότηση ή μέσω πλατφόρμας ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους εκπαιδευτικούς (9.00 – 14.00μ.μ.) και κάθε Παρασκευή θα ανανεώνεται το εκπαιδευτικό υλικό. Εάν συμπίπτει αργία η ανανέωση θα γίνεται ή την προηγούμενη ή την επομένη ημέρα της αργίας.

Η μετάβαση από την πραγματική στην ηλεκτρονική τάξη αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα, για όλους . Από την άλλη ανοίγεται ένας καινούργιος ψηφιακός κόσμος μπροστά μας με καινούρια μεθοδολογικά εργαλεία επικοινωνίας/μάθησης, καινούριο λεξιλόγιο, το οποίο καλούμαστε εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να εξοικειωθούμε. Υποστηρίξτε τεχνολογικά τα παιδιά σας για να μείνουν εντός της εκπαιδευτικής-μαθησιακής διαδικασίας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλοι μας. Εξάλλου, έχετε τρεις περίπου εβδομάδες για να εξοικειωθείτε με αυτή μέσω εξάσκησης και ενασχόλησης.

Όσοι δεν έχετε μπει τουλάχιστον ΜΙΑ φορά στις παραπάνω πλατφόρμες, να το κάνουν διότι δεν μπορεί ο εκπαιδευτικός να τους καλέσει στα μαθήματα του. Αρκεί να μπούνε με τους κωδικούς τους ώστε να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός τους αυτόματα.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!!!