Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.ΠΑΖΙΝΟΥΌλο το διδακτικό προσωπικό και η Δ/νση του σχολείου θα ήθελε να σας ενημερώσει πως «λειτουργεί» η ασύγχρονη εκπαίδευση του σχολείου ώστε να συντονιστείτε μαζί του.  Είναι μία ευκαιρία για να εξοικειωθείτε και εσείς οι γονείς με την ψηφιακή τεχνολογία!!!  Αλλά, και για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας εφόσον ο ένας από τους δύο γονείς σε κάθε οικογένεια ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
Καταρχήν, πρέπει να επισημανθεί ότι το εκπαιδευτικό υλικό(επαναληπτικές δραστηριότητες εμπέδωσης και εμβάθυνσης των γνώσεων που έχουν διδαχθεί οι μαθητές μέχρι την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία, σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου Παιδείας) «φεύγει» σε τρεις κατευθύνσεις ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ως εξής:
·         Στο blog του σχολείου dim-pazinou.blogspot.com (δάσκαλοι, ειδικότητες, τμήμα ΖΕΠ) κάνοντας κλικ πάνω στην ροζ μπάρα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ- ΜΕΛΕΤΑΜΕ.
·         Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των γονέων (e-mail) που έχετε δηλώσει (δάσκαλοι, ειδικότητες, τμήμα ένταξης, τμήμα ΖΕΠ, παράλληλες στηρίξεις)
·         Στις πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας  eclass.sch.gr  και  e-me.edu.gr  (δάσκαλοι, ειδικότητες, τμήμα ένταξης, τμήμα ΖΕΠ, παράλληλες στηρίξεις)
Το  ωράριο ανατροφοδότησης δηλαδή πότε σας απαντούν οι εκπαιδευτικοί για τυχόν απορίες των μαθητών και για διορθώσεις-διευκρινίσεις, ορίζεται από Δευτέρα έως και Πέμπτη από τις 9.00π.μ. μέχρι 14.00μ.μ. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων.
 Τις Παρασκευές οι εκπαιδευτικοί θα «στέλνουν» το νέο εκπαιδευτικό υλικό (δηλαδή της επόμενης εβδομάδας) στις τρεις κατευθύνσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω. Επομένως, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους θα «βλέπουν» το ΙΔΙΟ εκπαιδευτικό υλικό κάθε Σαββατοκύριακο ή στο blog του σχολείου ή στα e-mail των γονέων ή στις δύο πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας.
Διαλέξαμε αυτό το «σύστημα» διότι γνωρίζουμε ότι οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας είναι αρκετά «αργές» λόγω υπερφόρτωσης αυτών. Παρόλα αυτά πρέπει όλοι οι γονείς, μέχρι 06/04, να κάνετε εγγραφή στα παιδιά σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να τα «βάλετε» για μία φορά στις πλατφόρμες ώστε να τα «προσκαλέσουν» οι εκπαιδευτικοί στις ψηφιακές τάξεις τους.
Αγαπητοί γονείς ζούμε πρωτόγνωρες και έκτακτες συνθήκες στις οποίες καλούμαστε να προσαρμοστούμε με ευελιξία. Η εξ αποστάσεως επουδενί δεν αντικαθιστά τη φυσική και δια ζώσης διδασκαλία. Σκοπός της είναι η ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μαθητών μας και η επαφή τους με τη μαθησιακή διαδικασία, καθώς και η αναζωπύρωση - συντήρηση της παιδαγωγικής σχέσης εκπαιδευτικού -μαθητή. Βοηθείστε και καθοδηγείστε τα παιδιά σας να διατηρήσουν την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία. Καλή δύναμη και επιμονή σε όλους μας!!!