Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Μαθήματα Κινηματογράφου

       Eίναι η δεύτερη χρονιά που το σχολείο μας προχωρά στην διεξαγωγή μαθημάτων κινηματογράφου που απευθύνονται σε μαθητές από Δ ως ΣΤ Δημοτικού και καταλήγουν σε γυρισμα ταινίας μικρού μήκους.
       Ο βασικός στόχος είναι η προώθηση του κινηματογραφικού εγγραμματισμού, δηλαδή η καλλιέργεια της απόλαυσης του κινηματογράφου, η διδασκαλία βασικών τεχνικών, η εξοικείωση με σύγχρονες μορφές οπτικοακουστικής δημιουργίας (φωτογραφία, τηλεόραση, βίντεο) και η ευκαιρία ν΄ αντιμετωπίσουν την εικόνα ως γλώσσα.
        Επίσης δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να  αποκτήσουν μία τελείως διαφορετική αντίληψη για το πως γίνονται τα γυρίσματα μιάς ταινίας και αυτό τα συναρπάζει.
       Παράλληλα δημιουργείται η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου μεταξύ τους πάνω στα ζητήματα της κνηματογραφικής τέχνης και ενισχύονται οι δεσμοί τους με το σχολείο.
      Τέλος, στο τέλος των μαθημάτων οι μαθητές έχουν την δυνατότητα με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη μας, Θοδωρή Θωμαδάκη, να γράψουν μόνοι τους το σενάριο μιάς ταινίας και να λάβουν μέρος σε πραγματικά γυρίσματα.
       Το πρώτο μάθημα θα γίνει το Σάββατο, 4 του Νοέμβρη, στις12: 00,στον χώρο   του σχολείου.
       Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να καλέσετε την υπεύθυνη του προγράμματος,  κυρία Χρυσάνθου Κατερίνα στο κινητο 6974822564 ή στο τηλέφωνο του σχολείου 2821063500
………………………………………………………………….