Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ



Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου οι μαθητές της Στ΄και Γ1΄ τάξης με αφορμή την ενότητα της κατοικίας στη γλώσσα της Στ΄ και της ενότητας του Μινωικού Πολιτισμού στην ιστορία της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Καστέλι Κισάμου.

Το πρόγραμμά τους περιελάμβανε αρχικά μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου για να πάρουν μια εικόνα της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής από την προϊστορική εποχή μέχρι και την ύστερη αρχαιότητα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το πρωτότυπο εργαστήρι αρχαιολογίας archaeolab όπου τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο εκπαιδευτκό πρόγραμμα προσομοίωσης ανασκαφής Μινωικής οικείας και παλαιογραφίας με τη βοήθεια της αρχαιολόγου και υπεύθυνης κυρίας Μπορμπουδάκη.
Ξεκινώντας το πρόγραμμα μπήκαν στον εσωτερικό χώρο όπου έγινε μια συζήτηση για την επιστήμη της αρχαιολογίας και το επάγγελμα του αρχαιολόγου. Ακολούθησε η προβολή μιας αναπαράστασης της Κνωσσού και των Ταυροκαθάρψιων και έφτιαξαν το δικό τους αγγείο από πηλό.
Στη συνέχεια ήταν η ώρα της επίσκεψης στο πεδίο της ανασκαφής.

Οι μαθητές ως μικροί αρχαιολόγοι αναρωτήθηκαν, έλυσαν απορίες, δημιούργησαν, έπλασαν, έσκαψαν, αναζήτησαν,εντόπισαν, συνεργάστηκαν, λερώθηκαν και επέστρεψαν χαρούμενοι με την ευχή να το επαναλάβουν ξανά σύντομα.....