Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Εκδρομή Στ Τάξης στο Πολιτικό Αεροδρόμιο Χανίων

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και με αφορμή το κεφάλαιο της Γλώσσας <<Ταξίδια, τόποι και μεταφορικά μέσα >> οι μαθητές της Στ τάξης επισκέφτηκαν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 το πολιτικό αεροδρόμιο Χανίων <<Ιωάννης Δασκαλογιάννης>>.

Οι μαθητές ξεναγηθηκαν στους χώρους του αερολιμένα, είδαν το χώρο επιβίβασης και ελέγχου αποσκευών,γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας του εξοπλισμού του αεροδρομίου (π.χ ιμάντες αποσκευών, x-rays ) και οδηγήθηκαν σ' ένα από τα gates όπου με θέα προς την πίστα και τον χώρο στάθμευσης αεροσκαφών αφου πήραν το γεύμα που τους προσφέρθηκε ως έκπληξη απο τους υπεύθυνους ξενάγησης , τους παρουσιάστηκε η διαδικασία προσγείωσης και απογείωσης μιας πτήσης.

Έπειτα τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη!!!! Έξω από το gate βρισκόταν ενα λεωφορείο που τους παρέλαβε και τους έκανε μια όμορφη βόλτα στην πίστα του αεροδρομίου έχοντας την ευκαιρία να δουν από κοντά τα αεροπλάνα! Τέλος οι μαθητές φτιάξανε τα δικά τους αεροδρόμια αφήνοντάς τα με μεγάλη χαρά ως ενθύμιο στο γραφείο του διευθυντή Αεροδρομίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον airport manager  κύριο Τάσο Τηνιακό για την ευκαιρία που μας έδωσε να είμαστε το πρώτο σχολείο που επισκέπτεται το χώρο του αερολιμένα, την duty manager κυρία Αγκανά Νεκταρία, τον security manager κύριο Καμαρίτη Γεώργιο και την terminal supervisor κυρία Μιχελάκη Ασπασία για την υπέροχη ξενάγηση . Ήταν μια φανταστική εμπειρία και θα μας μείνει αξέχαστη!