Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

"Camera, Light, Action"



 Tα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του Δ.Σχ. Παζινού, μαζί με την εκπαιδευτικό Αγγλικής γλώσσας κ. Χρυσάνθου Κατερίνα, υλοποίησαν κατά τη διάρκεια του σχ. έτους 2015-16 Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, στα πλαίσια του προγράμματος "Σινεμά στα θρανία" με τίτλο: "Camera, Light, Action"  (Κάμερα, Φώτα, Λήψη).

     Στα πλαίσια του προγράμματος τα παιδιά παρακολούθησαν προβολές ταινιών στην τάξη, αναπτύχθηκαν και αναλύθηκαν τεχνοτροπίες και διαφορετικά είδη όπως animation, επιστημονικής φαντασίας, γουέστερν, αστυνομικό και βωβός κινηματογράφος.

     Τα παιδιά μυήθηκαν στο κόσμο της έβδομης τέχνης και στο τέλος του project με την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση του Θοδωρή Θωμαδάκη και του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου Χανίων, γυρίσαμε μια ταινία μικρού μήκους.

     Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά εξοικειώθηκαν και ήρθαν σε επαφή με την πραγματικότητα του κόσμου πίσω από την κάμερα και τους δόθηκαν εφόδια, ώστε να γίνουν πιο συνειδητοποιημένοι θεατές όπως επίσης και  για να ασχοληθούν αν το θελήσουν μεταγενέστερα με αυτό το αντικείμενο.