Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ


 

H 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Πανελλήνια Σχολική ημέρα κατά της   βίας στο σχολείο. Με αφορμή την ημέρα αυτή οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες του σχολείου μας ενεργοποίησαν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού, ώστε  να αποτραπούν  οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε σε όλα τα παιδιά είναι:

’’Να έχεις μια καρδιά που δεν σκληραίνει

Έναν χαρακτήρα που ποτέ δεν κουράζει,

Ένα άγγιγμα που ποτέ δεν πονά’’ 

Οι μαθητές της Α’ τάξης έφτιαξαν το δικό τους καράβι που πλέει ενάντια στη βία και δημιούργησαν το δέντρο της φιλίας.


Οι μαθητές της Β΄ τάξης μίλησαν για τον εκφοβισμό και έστειλαν ένα ηχηρό OXI ΣΤΗ ΒΙΑ, δίνοντας ένα χεράκι σε όποιον το χρειάζεται! Γενναίος άλλωστε είναι αυτός που μπορεί και ζητά βοήθεια! 

Οι μαθητές της Δ1 ’ τάξης είδαν  την ταινία μικρού μήκους: ’’Οι τελευταίες 5 ημέρες’’ και αφού εντόπισαν τους λόγους που ωθούν τα παιδιά σε πράξεις βίας, συζήτησαν για τα περιστατικά που έχουν βιώσει , έφτιαξαν δύο αφίσες με τα ΓΙΑΤΙ και τα ΠΩΣ ενοχλούμε τους γύρω μας και ζωγράφισαν καρδούλες με ευχές.




 Οι μαθητές του Δ2 ,χρησιμοποιώντας τη στρατηγική  με τα 6 καπέλα της σκέψης του Ντε Μπόνο προσέγγισαν το θέμα της ταινίας από διαφορετικές οπτικές γωνίες, ζωγράφισαν ,ηχογράφησαν το ποίημα: ’’Όλου του κόσμου τα παιδιά’’ και δημιούργησαν ένα βίντεο.

Οι μαθητές του Ε1 ,ΣΤ1,ΣΤ2 έφτιαξαν αφίσες κατά της σχολική βίας, γράφοντας  μηνύματα αγάπης και φιλίας.