Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Αλλαγές στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων ΦΕΚ Β΄ 7/06-01-2022

 Αγαπητοί γονείς ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ

Τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία σελφ τεστ πλέον θα διενεργούνται όχι μόνο από τους μη εμβολιασμένους μαθητές αλλά επίσης και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς και από όσους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου. (άρθρο 3)

 

Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, 10-15 Ιανουαρίου

Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επομένως, την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο από όλους τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς καθώς και από όσους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου. Αυτός ο ενισχυμένος έλεγχος θα πρέπει να διενεργηθεί τις τελευταίες 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Δευτέρα, την Τρίτη και την Παρασκευή.

Κρούσματα μέσα στην σχολική τάξη

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από την λογική του «σταυρού», δηλ. των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα. Πλέον όλοι  οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ (0-1 και 5 ημέρα) και ένα σελφ τεστ σε διάστημα 5 ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές και όσοι έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου θα κάνουν ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων σελφ τεστ, δηλαδή συνολικά τρία σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Προσοχή: Οι δηλώσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού ράπιντ τεστ ή σελφ τεστ μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr. Το αρνητικό αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου εκτυπώνεται και οι μαθητές οφείλουν να φέρουν μαζί τους την εκτυπωμένη ή χειρόγραφη σχολική κάρτα. (άρθρο 3, παράγραφος Β3)

Όσοι γονείς δεν προμηθεύτηκαν σελφ τεστ λόγω έλλειψης από τα φαρμακεία, θα μπορούν να προμηθευτούν από το σχολείο ένα σελφ τεστ και μόνο τη Δευτέρα το πρωί και να το κάνουν στα παιδιά. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, θα συμπληρώνεται η σχολική κάρτα  και τα παιδιά θα μπαίνουν στις αίθουσες για μάθημα.

Ο Διευθυντής του Σχολείου 

Νικόλαος Χατζηιωάννου