Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Λίγα λόγια για τη νέα σχολική χρονιά

 

Αγαπητοί γονείς

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και όπως φαίνεται θα αντιμετωπίσουμε τις ίδιες δυσκολίες με την   προηγούμενη.  Η νόσος COVID19 θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί και θα μας αναγκάζει να συμπεριφερόμαστε ανάλογα.

·         Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου(πρέπει οι γονείς να προσκομίσουν βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου). Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος (σχολική κάρτα COVID-19 αρνητικού αποτελέσματος, που εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr). Υπάρχει και χειρόγραφη αλλά δεν θα γίνεται δεκτή αν είναι γραμμένη με μολύβι ή σβησμένη η ημερομηνία με διορθωτικό. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Όποιο παιδί δεν έχει τη σχολική κάρτα COVID-19 αρνητικού αποτελέσματος δεν μπορεί να μπαίνει μέσα στην αίθουσα, θα μένει στο χώρο της αυλής μέχρι να μας τη φέρεται εσείς ή θα πρέπει να πάρετε το παιδί από το σχολείο. Εδώ θα παρακαλέσω να μην ξεχνάτε τη σχολική κάρτα, η διαδικασία να σας ενημερώσουμε και να λυθεί το θέμα είναι χρονοβόρα, μας αποσπά από τα παιδαγωγικά μας καθήκοντα και δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος του διαγνωστικού τεστ για COVID-19 ο γονέας πρέπει να ενημερώσει άμεσα τον διευθυντή του σχολείου. 

·         Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις και στα διαλείμματα, τους εκπαιδευτικούς, καθώς και για τους επισκέπτες του σχολείου. Θα πρέπει οι γονείς να φροντίσετε να υπάρχει και δεύτερη μάσκα στην τσάντα του παιδιού. Χρήση μάσκας δεν θα γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, καθώς και κατά τη διάρκεια του φαγητού. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή χρήση της μάσκας από τα παιδιά.

·         Επειδή έχουμε πολλά παιδιά που μεταφέρονται με σχολικά λεωφορεία, θα πρέπει να τα συστήνεται  από τους γονείς να κάθονται  σε προκαθορισμένη θέση η οποία δεν θα αλλάζει. Επίσης τα αδέλφια να κάθονται σε διπλανές θέσεις. Η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής από όλους τους επιβαίνοντες είναι υποχρεωτική.

·         Οι γονείς μπορούν να επισκέπτονται το σχολείο μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση.

                                                                                     Ο Διευθυντής 

                                                            και ο Σύλλογος   Διδασκόντων του Σχολείου