Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 



Θέμα: «Η διατροφή στην πρόληψη και αντιμετώπιση της Covid 19»

 

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, στο πλαίσιο του επιμορφωτικού του προγράμματος «ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ», διοργανώνει διαδικτυακή εσπερίδα τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021, ώρα 6:00-8:00μμ, με θέμα:

«Η διατροφή στην πρόληψη και αντιμετώπιση της Covid 19»

και εισηγητή: τον Δρ Στέλιο Λιναρδάκη, κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο Προϊστάμενο του Τμήματος Κλινικής  Διατροφής στο Γ.Ν. Βενιζέλειο Ηρακλείου.

 Η διαδικτυακή εσπερίδα θα προβάλλεται, σε ζωντανή μετάδοση (live-streaming), από το κανάλι του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης στο YouTube, στη διεύθυνση:  https://youtu.be/X5s-zsd6tPk

 Περίληψη εισήγησης

 Συμμετέχουμε μαζί με την υπόλοιπη φύση στο βιολογικό δίκτυο της ζωής , στο κοινό σπίτι όλης της πανίδας και της  χλωρίδας, σε ένα αγώνα επιβίωσης. Πολλά εξαρτώνται, σε ζωικό επίπεδο από τα γονίδιά μας και σε περιβαλλοντικό από την προσαρμοστικότητά μας. Μέσα από την ανάγκη μας για ισορροπία, αναπτύξαμε το βασικό σύστημα που επιφορτίζεται με αυτό το έργο, δηλαδή, το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το μηχανισμό που κρατά υπό έλεγχο τις αλλαγές που συμβαίνουν σε βιοενεργειακό επίπεδο και διατηρεί μια υγιή ισορροπία. Πότε διαταράσσεται η ισορροπία; Όταν δεν ακολουθούμε τους απαράβατους νόμους της φύσης  και προσπαθούμε με κάθε τρόπο – σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό – να καταστρέψουμε τη μοναδική άμυνα που μας δόθηκε.  Μαζί θα δούμε πως η ισορροπημένη και λιτή διατροφή, η άσκηση χωρίς υπερβολές και η καλή ψυχολογία μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

 

Η Οργανωτική Συντονίστρια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  Κρήτης

Ειρήνη Βιδάκη