Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Λογοτεχνίας
Στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα ( International Board on Books for Young People- IBBY) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας. Για το έτος 2017, την αφίσα φιλοτέχνησε το Τμήμα της Ρωσίας, το οποίο επέλεξε τον ταλαντούχο ποιητή και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Sergey Makhotin να γράψει το φετινό μήνυμα.
Για το σκοπό αυτό, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, τα παιδιά της Γ΄τάξης μαζί με την εκπαιδευτικό Θεατρικής Παιδείας, προσέγγισαν το μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς Όλιβερ Τουϊστ στον κινηματογράφο.

 
 Τη Δευτέρα 3/04/2016, προσκεκλημένη στο σχολείο μας είναι  η συγγραφέας Ζοέλ Λοπινό. Τα παιδιά της Δ΄τάξης θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν συνέντευξη από τη συγγραφέα, ενώ οι μαθητές  Α΄και Β΄τάξης  θα συνομιλήσουν με τη συγγραφέα, για το βιβλίο της  «Αχ και να γινόμουν αστέρι»!
Την Πέμπτη  6 Απριλίου 2017, τα παιδιά της Στ΄θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να δραστηριοποιηθούν με τη εικονογράφο Λίλα Καλογερή.